Oversæt websider

This post is also available in: English 日本語 Français Español Deutsch Српски Українська Português Български 简体中文

Med Vivaldi Translate kan du oversætte hele websider med blot et klik på en knap. Der kræves ingen udvidelser.

Oversætte en webside

Når et websted, du ser, er på et andet sprog end din browsers brugergrænsefladesprog, tilbyder Vivaldi at oversætte det for dig. Der vises en pop-op for hvert sprog, du ikke har taget stilling til. Hvis du vil oversætte siden til dit standardsprog, skal du blot klikke på Oversæt i pop op-dialogen.

Oversæt side pop op-dialogboks

Hvis du har lukket pop op-boksen, eller den ikke blev åbnet, efter at siden var indlæst, skal du klikke på Oversæt side i højre side af adressefeltet.

Sådan får du vist websidens indhold på originalsproget igen:

1. Klik på Oversæt side for at åbne pop op-boksen.
  2. Klik på Vend tilbage til (originalsprog).

Oversæt markeret tekst

Sådan oversættes kun en lille tekstblok:

1. Fremhæv den tekst, du vil oversætte.
  2. Højreklik på den markerede tekst.
  3. Klik på Oversæt markering i genvejsmenuen.

Når teksten er fremhævet, kan du også skrive “Oversæt markering” til hurtige kommandoer. Derudover kan du oprette en tastaturgenvej eller en musebevægelse til handlingen.

I oversættelsesoverlejringen kan du ændre både kildesproget og oversættelsessproget.

Vis oversættelse i oversæt panel

Sådan får du vist oversættelser af markeret tekst i panelet i stedet for pop op-vinduet for overlejring:

1. Go to Indstillinger > Paneler > Oversæt-panel.
  2. Førg for, at Brug panel i stedet for dialogboks er aktiveret.

Hvis du foretrækker pop op-dialogboksen, skal du deaktivere indstillingen.

Hvis du vil have mere at vide, kan du se på Hjælp-siden om Oversæt panel.

Indstillinger for oversættelse

Ud over at oversætte siden til browserens standardsprog kan du vælge at oversætte til et af de understøttede sprog. Sådan ændres oversættelsessproget:

1. Klik på Oversæt side i feltet Adresse.
  2. Hvis du allerede har oversat siden til et andet sprog, skal du klikke på Vend tilbage til (originalsprog).
  3. Vælg et andet sprog i rullemenuen.
  4. Klik på Oversæt.

Hvis du vil fjerne ekstra trin til fremtidige oversættelser, kan du aktivere eller deaktivere oversættelse af bestemte sprog og websteder.

Sådan ændrer du dine præferencer:

1. Klik på Oversæt side i feltet Adresse.
  2. Klik på Indstillinger.
  3. Ændre dine præferencer.

Tilgængelige indstillinger:

• Oversæt altid – oversæt altid det aktuelle sprog. Du kan også markere afkrydsningsfeltet Oversæt altid over knappen Oversæt.
  • Oversæt aldrig – oversæt aldrig det aktuelle sprog.
  • Oversæt aldrig dette websted – bliv aldrig spurgt om oversættelse på det pågældende websted igen.
  • Tilbyd at oversætte sider – deaktiverer automatisk oversættelse af sider og pop op-ups, der vises automatisk. Knappen forbliver i adressefeltet for at fortryde handlingen.

Indstillinger for oversættelse

Sådan deaktiveres eller genaktiveres automatiske oversættelses-pop op-op-enheder:

Mulighed 1

1. Klik på Oversæt side i feltet Adresse.
  2. Klik på Indstillinger.
  3. Klik på Tilbud for at oversætte sider. Når indstillingen er deaktiveret, er der ikke markeret en markering foran den.

Mulighed 2

1. Gå til Indstillinger > Generelt > sprog.
  2. Klik på Automatisk at tilbyde at oversætte siderunder listen over accepterede sprog.

Du kan stadig oversætte sider ved at klikke på Oversæt side i adressefeltet.

Nulstille oversættelsesindstillinger

Sådan nulstilles alle indstillinger:

1. Gå til Indstillinger > Generelt > sprog.
  2. Klik på Nulstil oversættelsesindstillinger til Standard.

Sådan nulstilles en indstilling for et bestemt sprog eller websted:

1. Skriv vivaldi://translate-internals i feltet Adresse.
  2. Gennemgå listen over gemte indstillinger.
  3. Klik på X for dem, du vil nulstille.

Fejlfinding i forbindelse med oversættelsesproblemer

Når oversættelse ikke fungerer som forventet, skal du først nulstille indstillingerne som angivet i forrige afsnit. Hvis det ikke hjælper, skal du diskutere problemet med teamet og fællesskabet på forummetfor at se, om andre kan reproducere fejlen eller har forslag til en rettelse.

Sådan rapporterer du en fejl til browserudviklerne:

1. Åbn vivaldi://translate-internals.
  2. Tag et skærmbillede af fanen Præfs.
  3. Gem indholdet under fanen Registreringslogfiler ved at klikke på Dump over tabellen.
  4. Gå til https://vivaldi.com/bugreport/.
  5. Udfyld formularen, og sørg for at medtage følgende oplysninger:
    • Link på den side, hvor oversættelsen mislykkes.
    • Dit standardsprog i brugergrænsefladen og det sprog, du forsøgte at oversætte til.
    • Andre oplysninger, der hjælper med at reproducere fejlen.
  6. Vedhæft filerne. Du kan også sende de vedhæftede filer efter indsendelse af fejlrapporten i en svar-e-mail til fejlsporingssystemets autoreply.
  7. Send fejlrapporten.